بیمارستان ها و مراکز درمانی از جمله ارگان هایی هستند که برای مصارف مختلفی نیاز به پارچه های بیمارستانی دارند.
پارچه های زیادی برای مصارف بیمارستانی مورد استفاده قرار می گیرند که در این مقاله با مشخصات و ویژگی های تک تک آن ها آشنا می شوید.
مشخصات پارچه های بیمارستانی
همان طور که مستحضر هستید عاری بودن از هر نوع آلودگی، میکروب و ویروس بودن محیط مراکز درمانی و بیمارستان ها بسیار مهم و ضروری هست به طوری که لازم است نظافت این محیط ها به صورت مداوم انجام شود.
از این رو پارچه هایی که بدین منظور مورداستفاده قرار می گیرند باید بصورت مرتب شسته شوند و یا یک بار مصرف باشند.
بنابراین باید پارچه هایی تولید شوند که به راحتی کیفیت خود را در مقابل شستشوی زیاد با مواد شوینده قوی به ویژه آب ژاول از دست نداده و رنگ آن ها ثابت بماند.
اصطلاح ضدآب ژاول بودن در بین بازاریان و کسبه و تولید کنندگان پارچه بسیار رایج است و به این معنی ست که پارچه مقاومت بالایی در برابر شستشوی مداوم دارد و رنگ آن ثابت می ماند.
بعد از خاصیت آب ژاول بودن پارچه می رسیم به کیفیت، لطافت ونرمی بافت پارچه و وزن (گرماژ) آن.
همانطور که می دانید پارچه در تماس مستقیم با پوست افراد می باشد بنابراین باید از بهترین و با کیفیت ترین الیاف ممکن در بافت پارچه ها بخصوص پارچه های بیمارستانی به کار گرفته شود.
خاصیت ضدحساسیت داشتن و مناسب انواع پوست ها بودن از ویژگی های دیگری است که باید این نوع پارچه ها آن را دارا باشند.
مفهوم گرماژ یا وزن پارچه
موضوعی که بسیار حائز اهمیت است وزن و گرماژ پارچه است که به طور کامل به شرح آن می پردازیم:
عرض هر نوع پارچه ای متفاوت است وممکن است یک نوع پارچه عرض های متفاوتی داشته باشد، وزن پارچه یا به عبارتی گرماژ پارچه به وزن یک متر از پارچه در عرض آن می گویند.
به عنوان مثال وزن پارچه ترگال با عرض 150 سانتی متر، 240 تا 245 گرم است یعنی ابعاد یک متر در یک متر و نیم این پارچه این وزن را دارد.
مفهوم گرماژ ارتباط مستقیمی با تراکم بافت پارچه دارد یعنی هر چه تراکم بافت بیشتر باشد وزن پارچه به همان نسبت بالاتر می باشد.
لباس های بیمارستانی به ویژه لباس بیماران باید سبک وزن بوده تا بیماران مخصوصا افراد مسن احساس راحتی داشته باشند البته این به معنی این است که گرماژ و وزن پارچه باید استاندارد باشد و به هیچ وجه بدن نما نباشد.
انواع پارچه های بیمارستانی
- پارچه ترگال بیمارستانی
- پارچه کجراه بیمارستانی
- پارچه تترون ساده و طرح دار
- پارچه فلامنت فلامنت
- پارچه فلامنت پنبه
- پارچه ویسکوز
- پارچه اس ام اس
- پارچه بی بافت یا اسپان باند
- پارچه ملحفه ای
- پارچه ضد آب برزنت
پارچه تترون
تترون در عرض های مختلفی به بازار عرضه می شود از جمله عرض 150،180،200،300 سانتی متری که هر یک کاربرد خاصی دارند.
تولیدکنندگان لباس های بیمارستانی معمولا از تترون عرض 3 متر و بیشتر دررنگ های صورتی و آبی برای دوخت لباس ها بیماران بهره می برند.
تترون عرض 2 متر هم برای دوخت ملحفه به عنوان روتختی های بیمارستان مورد استفاده قرار می گیرد.
نکته حائز اهمیت این است که طاقه های کتابی پارچه های تترون 40 تا 50 متر و طاقه های رولی آن معمولا 100 متری است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این نوع پارچه به مقاله (آشنایی با انواع پارچه تترون، مشخصات و کاربرد آن) رجوع کنید.
پارچه ترگال بیمارستانی
وزن پارچه های شبه ترگال تقریبا بین 210 تا 230 گرم می باشد که بین وزن پارچه های ترگال ساده و تترون می باشد.
طاقه های این نوع پارچه 40 متری و عدل های آن 320 متری می باشد و هر عدل شامل 8 طاقه از این پارچه می شود.
کاربرد پارچه های شبه ترگال جهت دوخت لباس بیماران و پرسنل بیمارستان و روتختی می باشد.
پارچه های ترگالی که برای مصارف بیمارستانی به کار گرفته می شود باید بصورت راکتیو رنگرزی شود تا کیفیت خود را در شستشوی های زیاد ومداوم از دست ندهد.
این پارچه ها از تنوع رنگی بسیار بالایی برخوردار است وگاهی تا 100 رنگ هم تولید می شود که از بین این رنگ ها، رنگ سفید برای دوخت لباس و فرم پزشکان و پرستاران بسیار کاربرد دارد.
رنگ سبز این پارچه ها هم برای تهیه منسوجات اتاق عمل مورد استفاده قرار می گیرند.
لازم به ذکر است که به تازگی نوع نانو این پارچه ها که ضدآب هستند برای دوخت لباس های پرستاران و پزشکان مورد استفاده قرار می گیرند.
برای شناخت بیشتر این نوع پارچه مطلب ” همه چیز درباره انواع پارچه ترگال و مشخصات و کاربرد آن” را مطالعه کنید.
پارچه کجراه بیمارستانی
پارچه های کجراه بیمارستانی با گرماژ معمولا 280 گرم بافته می شود و نسبت به دو پارچه قبلی از ضخامت و مقاومت بیشتری برخورد است به همین دلیل برای دوخت یونیفرم پرسنل بیمارستان به کار می رود.
جنس این پارچه ها از پلی استر و ویسکوز می باشد.
پارچه فلامنت بیمارستانی
الیاف این پارچه از فلامنت می باشد و در عرض 150 سانتی متر بافته می شود، بسیار سبک است و از کیفیت بافت و رنگ پایینی برخورداست.
قیمت آن به نسبت سایر پارچه های معرفی شده است پایین تر است برای دوخت لباس بیماران و بصورت یکبار مصرف مورداستفاده قرار می گیرد.
پارچه های فلامنت بصورت ساده، گلدار و چهارخانه و معمولا رنگ ها صورتی، آبی و سبز بیشترین کاربرد را برای لباس بیماران دارد.
پارچه فلامنت پنبه بیمارستانی
برخلاف پارچه های فلامنت، در بافت این پارچه ها علاوه بر الیاف فلامنت از پنبه نیز استفاده شده است و به همین دلیل از لطافت و نرمی بالاتری برخوردار است و به همان نسبت قیمت بالاتری نیز دارد.
پارچه اسپان باند بیمارستانی
از دیگر نام هایی که به این پارچه نسبت می دهند، می توان به پارچه های یکبار مصرف، پارچه های لایه سوزنی، نبافته یا بی بافت اشاره کرد.
لازم به ذکر است که به این پارچه ها به این دلیل بی بافت گفته می شود چون تاروپود ندارد، در عرض های 100،120،160 سانتی متر و با گرماژ های متفاوت تولیدمی شود.
گرماژ این پارچه ها معمولا بین 20 تا 110 گرم است که وزن های بین 30 تا 60 گرم آن برای مصارف بیمارستانی شامل لباس های اتاق عمل مانند کلاه اتاق عمل، ماسک،
این پارچه ها در صنعت پزشکی کاربرد خاصی دارند و موردمصرف آن مشابه پارچه های اسپان باند می باشد.
پارچه های اس ام اس در عرض های متنوعی تولید می شود از جمله در عرض های 100،120،160 که در رنگ ها و وزن های مختلف بکار گرفته می شود.
پارچه ویسکوز
پارچه های ویسکوز از کیفیت و ظرافت خوبی برخوردار است که این به دلیل وجود الیاف ویسکوز در بافت آن است، این پارچه در طرح های مربعی شکل و لوزی و بصورت چاپی می باشد.
پارچه های کاملا ویسکوز قیمت بیشتری به نسبت پارچه های پلی استر ویسکوز دارد اما با این وجود بیشتر مورد قبول بیمارستان ها و مراکز درمانی به ویژه مناطق گرم کشور هستند و بهترین نوع پارچه برای تهیه لباس های بیماران محسوب می شود.
پارچه های برزنت
پارچه های برزنت به عنوان زیرانداز بیمارانی که قادر به کنترل ادرار خود نیستند و یا اوضاع وخیمی دارند بسیار مناسب است به دلیل اینکه این پارچه ها ضدآب هستند.
گفتنی است پارچه های برزنت معمولا به رنگ سبز تولید و آماده می شود.
پارچه ملحفه ای
از پارچه های پر کاربرد در بیمارستان ها، پارچه های ملحفه ای هستند که باید دارای خصوصیات ویژه ای باشد از جمله اینکه ازطرح، بافت،لطافت و کیفیت قابل قبولی برخوردار باشد همچنین ضدحساسیت نیز باشد.
معمولا از تترون های رنگی با عرض های مناسب برای ملحفه بیمارستانی استفاده می شود.
لازم به ذکر است که پارچه های آنتی باکتریال جز بهترین و مرغوب ترین نوع پارچه برای زیرانداز بیماران خصوصا بیماران بدخیم است.
شما می توانید انواع پارچه های بیمارستانی مانند پارچه های تترون، ترگال، فلامنت، ملحفه ای، اسپان باند و غیره را بدون واسطه و مستقیم از کارخانجات نساجی تهیه نمایید.
بدین منظور آمادگی خود را جهت ثبت و ارسال سفارش شما مشتریان گرامی اعلام می کنیم، کافی ست با شماره تماس موجود در سایت تماس حاصل نمایید.
بدون دیدگاه