پارچه مخصوص لباس فرم مدارس

پارچه مخصوص لباس فرم مدارس


پارچه ترگال از جمله پارچه هایی است که امروزه در صنعت پوشاک بسیار پرمصرف است که در این مقاله به انواع و مشخصات آن می پردازیم.

انواع پارچه ترگال

پارچه ترگال را باید در دسته پارچه های تخت بافت تقسیم بندی کرد و در نظر داشته باشید که این نوع پارچه ها در کارخانجات نساجی به دو صورت ساده و کجراه بافته و به بازار عرضه می شود.

این دسته از پارچه ها که به نام ترگال از آن یاد می کنیم به دو دسته ترگال ساده و ترگال کجراه تقسیم بندی می شود که نوع دوم آن یعنی ترگال کجراه از ضخامت و دوام بیشتری برخوردار است به همین جهت برای تهیه لباس هایی کاربرد دارد که نیاز به استحکام بالایی داشته باشد.
ازطرفی پارچه های ترگال ساده به دلیل نازک بودن و دوام و مقاومت نسبتا پایینی که نسبت به ترگال کجراه دارد مناسب استفاده در لباس های نازکتر می باشد.

پارچه ترگال
پارچه ترگال

مشخصات پارچه ترگال

پارچه ترگال در کارخانجات نساجی با الیاف پلی استر و ویسکوز بافته می شود البته ناگفته نماند پود آن از نخ فلامنت با نمره 150 می باشد که این الیاف باعث افزایش خاصیت استحکام و دوام پارچه می شود.
پارچه های ترگال با داشتن تنوع رنگ و دوام و استحکام بالایی که دارد باعث شده است تا کاربرد فراوانی در قسمت های مختلف صنعت پوشاک داشته و افراد از مصرف آن رضایت کامل داشته باشند.
بافت پارچه های ترگال ساده، مربع مانند می باشد و عرض آن 150 سانتی متر و وزن آن در حالت نرمال 245 گرم می باشد.
وزن این پارچه ها با توجه به متراژ آن بیان می شود این بدین معنی است که یک متر طول در یک مترو نیم عرض از این پارچه را اگر در نظر بگیریم وزنی معادل 245 گرم دارد.

رنگ بندی پارچه های ترگال
رنگ بندی پارچه های ترگال

کاربردهای پارچه های ترگال

رنگبندی متنوع و خاص، ضخامت عالی و قیمت مناسب پارچه های ترگال موجب شده است در تولید لباس های خاصی مورد استفاده قرار بگیرد.
موارد کاربرد این پارچه ها :
• لباس کار
• لباس فرم مدارس
• مانتو و شلوار اداری
• لباس بیمارستانی
• شلوار کردی

لباس فرم مدارس :

داشتن رنگ های متنوع، ثبات رنگ، استحکام خوب و قیمت مناسب، باعث شده است که این پارچه ها برای تولید لباس های فرم مدارس که بسیار شسته می شود انتخاب درستی باشد.
برای تولید روپوش مدارس باید به مواردی مانند جنس پارچه، مدل و طرح، رنگ و جنس و قیمت آن اشاره کرد که پارچه های ترگال قطعا پاسخگوی همه این موارد خواهد بود.

لباس فرم مدارس
لباس فرم مدارس
لباس کار :

پارچه های ترگال و کجراه که از درصد پنبه بیشتری بافته شده باشند که به اصطلاح پارچه ترگال و کجراه پنبه ای گفته می شود در بین تولیدکنندگان لباس کار بسیار پرطرفدار می باشد.
این پارچه ها به طور تقریبی بین 320 تا 480 گرم وزن دارند که به تراکم بافت و الیاف استفاده شده و زمان تولید آن بستگی دارد.
در محیط های گرم و یا شغل هایی که با آتش و جرقه سروکار دارند باید برای تولید لباس کار از پارچه های ترگال کجراه پنبه ای بهره ببرند.
اکثر کاربرد این نوع پارچه ها برای تولید لباس کار شغل هایی همچون پتروشیمی، نفت، گاز و جوشکاری است، بنابراین هر چه مقدار پنبه یا کتان آن بیشتر باشد حرارت به راحتی رد و بدل می شود و پارچه از کیفیت بالاتری برخوردار خواهد بود.

مانتو و شلوار اداری :
ویژگی هایی همچون داشتن کیفیت مناسب و چروک نشدن پارچه های ترگال موجب شده این پارچه ها برای دوخت انواع مانتو و شلوارهای سازمانی نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
برای تهیه فرم های اداری و سازمانی مردانه و زنانه بیشتر از رنگ مشکی و سرمه ای استفاده می شود.

لباس های بیمارستانی :

از مشتریان ثابت و همیشگی این پارچه ها، تولیدکنندگان البسه بیمارستان ها می باشند از آن جایی که استحکام پارچه های این نوع لباس ها باید در برابر مواد گندزدا بالا باشد پارچه های ترگال این ویژگی ها را دارا می باشد.
استفاده از پارچه های ترگال برای دوخت لباس های پرستاران و پزشکان، گان جراحی و لباس فرم خدمه و لباس های بیماران گزینه بسیار مناسبی است به دلیل اینکه این پارچه ها مقاومت بالایی در برابر لک داشته و بعد از شستن احتیاجی به اتو نخواهد داشت.
نا گفته نماند رنگ آبی، سبز و سفید آن بیشترین کارایی را در تهیه این پوشاک دارد بنابراین اولین قدم برای داشتن یک خرید خوب داشتن اطلاعات کافی در مورد انواع پارچه هاست.

شلوار کردی:

ازدیگر کاربرد های این نوع پارچه ها می توان به دوخت شلوارکردی اشاره کرد، از آن جایی که قیمت پارچه برای تولید کنندگان شلوارکردی بسیارحاثز اهمیت است و تلاش می کنند تا قیمت تمام شده ارزان باشد.
از این رو کارخانجات نساجی با به کاربردن الیاف ارزانتر از جمله الیاف پلی استرپنبه یا فلامنت در تولید این پارچه ها و کم کردن تراکم بافت موجب می شود تا قیمت تمام شده این پارچه ها کاهش پیدا کند تا برای تولید کنندگان شلوارکردی گزینه ای مناسب باشد.
لازم به ذکر است که پارچه های کجراه با الیاف فلامنتی دررنگ ها و طرح های متنوعی از جمله طرح های نظامی نیز تولید می شود.

تفاوت های پارچه ترگال و کجراه

گفتنی ست همه ویژگی های این دو نوع پارچه مشابه هم هستند، تنها تفاوت این دو دراین است که پارچه های ترگال دارای بافتی مربعی و ساده است در صورتی که پارچه های کجراه همان طور که از نام آن پیداست دارای بافتی کج راه با تراکم بیشتر است.
از جمله تفاوت هایی که بین این دو نوع پارچه وجود دارد تفاوت در وزن یا گرماژ آن هاست که به ضخامت و تراکم بافت بستگی دارد.
تقریبا 40 تا 50 گرم اختلاف وزن بین پارچه های ترگال و کجراه وجود دارد به طوری که پارچه ترگال حدودا 245 گرم و پارچه های کجراه حدودا 290 گرم می باشد به همین جهت پارچه های کجراه ضخیم تر و استحکام بالاتری دارد.

در نظر داشته باشید که این نوع پارچه ها هم بصورت تک رنگ و هم بصورت طرح دار در بازار موجود است همچنین باید یادآور شویم که به پارچه های ترگال ساده اصطلاحا ترگال و به پارچه های ترگال کجراه کلمه کجراه را به کار می برند.

حال بپردازیم به ویژگی های پارچه های ترگال (ساده و کجراه):

داشتن تراکم و ضخامت مناسب
پرز نشدن یا به اصطلاح تل نشدن
دوام بالا در مقابل سایش
داشتن رنگ ثابت
چروک نشدن آن

نمونه کالیته
نمونه کالیته

در این مقاله تلاش کردیم تا به طور جامع اطلاعاتی همچون مشخصات وانواع پارچه های ترگال ونکاتی که هنگام خرید این پارچه ها باید به آن توجه کنید را جمع آوری و دراختیار شما مشتریان عزیز قرار دهیم.
چنانچه سوالی داشتید از قسمت نظرات آن را با ما درمیان بگذارید، کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخ خواهند داد.

این مطلب چه اندازه برایتان مفید بوده است؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی: 0

منتظر اولین رای شما هستیم 👋

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *